Home Algemeen Nieuws Scouting Ginneken heeft een probleem!

Scouting Ginneken heeft een probleem!

Om maar met de deur in huis te vallen, Scouting Ginneken heeft een probleem!

Iedere week zijn tal van vrijwilligers bezig om een leuk en afwisselend programma voor de leden in elkaar te zetten. Echter het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink uitgedund. Zo erg dat we op dit vlak dringend aanvulling nodig hebben!
De stand van zaken: Bevers 1 leider, Kabouters 3 leid(st)ers, Welpen 5 leid(st)ers, Gidsen 2 leidsters en Verkenners 3 leiders. (De RSA, Pivo’s en Plusscouts worden niet verder benoemd.) Boven genoemde getallen zien er wellicht nog rooskleurig uit, want naast de scouting activiteiten zijn de meeste leidinggevende bezig met een studie, iets wat natuurlijk voorrang heeft. Daarnaast zijn een aantal mensen in het buitenland voor stage of op uitzending. Een ideale situatie zou zijn 4 stafleden per speltak!

Dit heeft geresulteerd in het feit dat de kabouters en bevers nu samendraaien en voorlopig onder de naam “Kevers” verder gaan. We hopen echter dat dit een tijdelijke situatie is. (Kevers is een samentrekking van Kabouters en Bevers.)
Ondanks dat deze problematiek al een aantal keer is besproken tijdens reguliere vergaderingen heeft dit nog niet geleid tot een structurele oplossing. We zijn we er ons van bewust dat hiervoor een plan gemaakt moet worden zodat we kunnen bepalen wat de consequenties zijn voor de individuele speltakken en de groep. Met de bestaande situatie verder gaan is geen optie.

We hebben daarom ook een drastische beslissing genomen en besloten alle opkomsten van 14 maart te annuleren. Op 14 maart zullen wij met alle leidinggevende en bestuur om de tafel gaan zitten om een plan op te zetten en de toekomst voor Scouting Ginneken te bepalen. Bent u benieuwd wat de inhoud is van deze sessie, dan bent u uitgenodigd om met ons van gedachten te wisselen op 14 maart van 16:30uur tot 17:30uur. Wellicht heeft u wel een idee om het leiding probleem op te lossen en wilt u dat kenbaar maken via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Natuurlijk blijven we nu niet stil zitten en zullen er bv tijdens de Jantje Beton Collecte week flyers deur aan deur verspreid worden door de collectanten.

vacatures toegevoegd, klik hier

Laatst aangepast op maandag, 02 maart 2009 21:28