Home Lid worden?

Inschrijven en Contributie

Als je (misschien) nieuw lid wilt worden, mag je eerst een aantal keer komen kijken. Na 3 opkomsten besluit je of je lid wilt worden of niet. Wil je dit niet, dan betaal je over de kennismakingsperiode geen contributie. Wil je wel lid worden, dan krijg je een inschrijfformulier mee. Deze dient de volgende opkomst worden ingeleverd.

Wil je een keer mee doen bij Scouting Ginneken? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. via dit formulier!

Voor de Bevers, Welpen en Scouts bedraagt de contributie € 15,00 per maand. Voor de RSA leden is dit € 17,00 en voor de Pivo's € 11,50.

Bij voorkeur vult u de automatische incasso in, die u op het inschrijfformulier aantreft. Automatisch overboeken mag ook. Voor alle andere manieren geldt een toeslag van € 0,75. Mocht het zo zijn dat het betalen van de contributie een probleem is, dan kunt u misschien in aanmerking komen voor een subsidie van de gemeente, bijvoorbeeld met de BredaPas.

Indien u hiervoor niet in aanmerking komt, kan het zijn dat het betalen van de contributie of het kampgeld (even) niet lukt. In dat geval kan er in overleg met de penningmeester een speciale betalingsregeling getroffen worden. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat iedereen de kans krijgt om lid te zijn (en te blijven) van Scouting!
U kunt echter ook begrijpen, dat wij zonder contributie geen goede programma’s meer kunnen maken. Daarom zullen we, als betaling zonder speciale reden erg lang uitblijft, maatregelen (moeten) nemen.

Eénmaal per jaar gaat iedere speltak op zomerkamp (m.u.v. de Bevers). De lengte van het kamp, de plaats waar ze naar toegaan en de inhoud van het kamp zijn per speltak verschillend en afgestemd op de leeftijdsgroep. Veel speltakken gaan door het jaar heen ook nog wel eens een weekend weg. Voor ieder kamp (een week of een weekend) wordt een aparte bijdrage gevraagd, die losstaat van de contributie. Deze bijdrage is afhankelijk van het soort kamp.

Het uniform wordt door u zelf betaald. U kunt bij de speltakleiding informeren of zij nog tweedehands blouse te koop hebben/weten. Per speltak zijn de kosten van de uniformblouses of truien wisselend. De das van Scouting Ginneken kost bij alle speltakken hetzelfde, namelijk € 12,50.

Factsheet Lidmaatschap Scouting Ginneken (PDF)

sggn.nl_ant...