Scouting Ginneken - Breda - Samen uitdagende activiteiten

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home PLUS scouts (23+)

PLUS scouts

Plus-Scouts zijn buitengewone leden van 23 jaar of ouder, die geen vaste functie binnen Scouting hebben, maar wel lid willen blijven of worden van Scouting Nederland en Scouting Ginneken in het bijzonder. Deze groep kan en wil een meerwaarde leveren aan Scouting Ginneken door bijv. ondersteuning te bieden bij groepsactiviteiten of onderhoud. Daarnaast ondernemen ze ook een aantal activiteiten per jaar met elkaar.

 

Verslag PLUSscouts van zaterdag 5 november

Afdrukken PDF

De bijeenkomst van de PLUSscouts van Scouting Ginneken op zaterdag 5 november 2011 stond in het teken van “Waar is Fort Marlous”. Onder leiding van de spelleiders Colet en Emile werd door de groepen “Hotties” (ja zij zaten lekker warm dichtbij de openhaard) en de “Koude Kant” (wat denk je: zij zaten ver van de open haard, recht voor een tochtige deur) fanatiek gestreden om de sleutels die hen toegang zouden kunnen geven tot de schatkamer die ergens aanwezig moest zijn. Allereerst moest er door een bommenveld worden overgestoken. Vervolgens was de opdracht om met behulp van een groot aantal opgegeven woorden een gedicht te maken en dat daarna met de bekende achtergrond muziek van Jan van Veen’s Candlelight zo “gepassioneerd mogelijk voor te dragen”. Het winnende gedicht was:

Laatst aangepast op zaterdag, 21 januari 2012 15:40 Lees meer...
 
 

PLUSscouts op 5 november weer van start

Afdrukken PDF

Hallo allemaal,

De zomervakanties zijn weer voorbij, de Scout-In 2011 zit er weer op, dus tijd voor een nieuw seizoen PLUSscouts!
Het afgelopen jaar is niet altijd zo gelopen met de PLUSscouts zoals we voor ogen hadden toen we begonnen.
Helaas konden een aantal opkomsten niet doorgaan en waren er niet altijd programma's.

 

Laatst aangepast op zaterdag, 21 januari 2012 15:27 Lees meer...
 
 

PLUSscouts opkomst 11 december 2010

Afdrukken PDF

Sint is weer vertrokken, de kerstman staat te popelen om aan de slag te gaan en ook de PLUSscouts zijn weer actief geweest. Niet in december-sferen, maar al met het oog op het nieuwe jaar gericht.

Scout-It Out 2011 heeft onze onverdeelde aandacht gekregen dit keer. Met een management workshop van Emile, een cursus brainstormen van Carleen en een lesje mindmapping van Alette hebben we een programma gelanceerd voor de Scout-It Out editie 2011.

Lees meer...
 
   

PLUSscouts opkomsten seizoen 2010 - 2011

Afdrukken PDF
Hallo allemaal,
Voor de PLUSscouts is het nieuwe seizoen dit jaar begonnen met een speciale en feestelijke opkomst van scouting Ginneken waarbij de PLUSscouts ook waren uitgenodigd.
Noteer ook vast de volgende data met opkomsten in je agenda:
  • dit lopende jaar 2010 worden dat zaterdag 30 oktober en zaterdag 11 december,
  • in het nieuwe jaar 2011 zijn dat zaterdag 29 januari, zaterdag 5 maart, zaterdag 16 april, zaterdag 28 mei en zaterdag 2 juli
Op zaterdag 29 januari 2011 wordt de iScout gehouden, en als we zouden ook kunnen meedoen aan een evenement dat vergelijkbaar is met de (vroegere) Cyberhike
In maart wordt de Scout-it-Out (vroeger de nationale Scoutingdag) georganiseerd door de PLUSscouts
Op de laatste datum (zaterdag 2 juli) is het de jaarlijkse GroepsBBQ en daarmee ook meteen de afsluiting van het seizoen.
Nog even een herinnering aan de (PLUSscouts) contributie. De jaarlijkse bijdrage voor het lidmaatschap van Scouting Nederland moet je zelf verzorgen. Als bijdrage aan de onkosten van de PLUSscouts opkomsten gedurende het hele seizoen wordt € 12,50 aangehouden.
Dat bedrag kun je overmaken op de rekening van de PLUSscouts (giro 0724268).
Laatst aangepast op maandag, 25 oktober 2010 18:52
 
 

PLUSscouts start seizoen 2010 - 2011

Afdrukken PDF

Bij de echte start van het seizoen van Scouting Ginneken, de feestelijkheden van het overvliegen van de diverse speltakken naar de nieuwe groepen, waren ook de PLUSscouts uitgenodigd.

Naast de PLUSscouts die al als leiding van de speltakken aanwezig waren tijdens het overvliegen, kwamen bij de "na-zit" na afloop van het programma slechts een paar PLUSscouts gezellig even bij-kletsen onder het genot van een drankje

 
   

Pagina 1 van 2


Leiding Gezocht

Ben jij 18 jaar of ouder, een echte teamplayer en wil je misschien leiding worden bij één van onze leeftijdsgroepen? Neem dan contact op!

Willekeurige foto

13_overvlie...
Image Detail

Opzeggen lidmaatschap

Informatie over het opzeggen van je lidmaatschap is te vinden op deze pagina.